Ονομάζομαι Αργυρώ Κολοβου. Είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (6739-28/11/2016) και ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία.

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Παρακολούθησα την τετραετή εκπαίδευση στη θεραπεία ενηλίκων καθώς και τη διετή εκπαίδευση στη θεραπεία παιδιών και εφήβων σύμφωνα με Training and Supervision Standards of European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT), λαμβάνοντας την πιστοποίηση γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπεύτριας. Έχω ακόμα παρακολουθήσει επιτυχώς το μονοετές μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία «Παναγιώτης Ουλής».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου πήρα μέρος σε δύο ερευνητικές εργασίες:

– «The foundation of  Reading and Writing in a Transparent Orthography: Oral Language Development and Early Language Skills»

– «Γνωστικές, γλωσσικές και μαθησιακές δεξιότητες παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας: Προσαρμογή του ψυχομετρικού εργαλείου Bas III»

Ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο Θεραπευτήριο χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής στις δομές της Γλυφάδας και των Μελισσίων, όπου φιλοξενούνται είτε άτομα με χρονίζουσες ασθένειες που αδυνατούν ολικά ή μερικά να αυτοεξυπηρετηθούν, άτομα ηλικιωμένα τα οποία χρήζουν κοινωνικής προστασίας ή άτομα που χρήζουν φιλοξενίας ύστερα από πιστοποίηση έκτακτης ανάγκης από Δικαστικές ή Διοικητικές Αρχές, από Νοσηλευτικό Ίδρυμα ή Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τον Ιανουάριο του 2017  παρέχω εθελοντική εργασία  στην Γραμμή Συμβουλευτικής Στήριξης 11525 και στο Συμβουλευτικό Κέντρο Μαζί για το Παιδί. Στα πλαίσια αυτά κάνω τηλεφωνική συμβουλευτική σε γονείς, παιδιά και εφήβους για θέματα που τους απασχολούν και έχω συμετάσχει σε ομάδες συμβουλευτικής που διενεργούνται από το Συμβουλευτικό κέντρο για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής  ηλικίας.

Από το Δεκέβριο του 2017 μέχρι το Φεβρουάριο 2020 εργάστηκα στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς» στο τμήμα ενηλίκων, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας. Από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι το Φεβρουάριο του 2020 παρείχα στο τμήμα παιδιών και εφήβων στην ίδια εταιρεία, υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων.

Στο παρόν εργάζομαι ιδιωτικά παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, παιδιά και έφηβος καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς. Ταυτόχρονα συνεχίζω την εθελοντική μου εργασία στο Μαζί για το Παιδί. Eπίσης εργάζομαι ως εξωτερική συνεργάτης σε ιδιωτικό κέντρο παροχής ψυχοθεραπειών.